Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μια έκθεση που αξίζει να δείτε...

Λεονάρντο Ντα Βίντσι - Εφευρέτης και Επιστήμονας
> /
Από τις 5 Φεβρουαρίου ως τις 5 Ιουνίου οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - Εφευρέτης και Επιστήμονας», στον πολυχώρο του ΜΥΛΟΥ, η οποία έχει ταξιδέψει από το 1997 σε τρεις ηπείρους και την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5 εκατομμύρια επισκέπτες.
Η έκθεση, ξεδιπλώνει ενδιαφέρουσες και λιγότερο γνωστές πτυχές της προσωπικότητας του μεγαλοφυούς επιστήμονα και καλλιτέχνη, Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Η έκθεση διαρθρώνεται γύρω από τρεις άξονες, οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται για να δώσουν μια συνολική εικόνα του Leonardo, Εφευρέτη και Επιστήμονα. Οι ενότητες αυτές περιέχουν:
- 118 σχέδια: Μία από τις τρεις σειρές εγκεκριμένων από την Ακαδημία da Vinci χειροποίητων αντιγράφων που καλύπτουν τους εξής τομείς: Ανατομία, Μαθηματικά – Γεωμετρία, Μηχανική, Ιπτάμενες Μηχανές, Χρονομετρία, Γέφυρες – Κανάλια, Αρχιτεκτονική, Στρατιωτική Μηχανική.
- 25 τρισδιάστατα μοντέλα των εφευρέσεων του da Vinci, φτιαγμένα από ξύλο και μέταλλο, κατασκευάστηκαν σε απόλυτη αντιστοιχία με τα σχέδια.
- 12 εγκαταστάσεις multimedia με ισάριθμες οθόνες αφής που περιέχουν 8.000 εικόνες και καλύπτουν τα εξής θέματα: Αναγέννηση, Η ζωή του Leonardo, Ο Leonardo Μηχανικός και Αρχιτέκτων, Η Γέφυρα ως σύμβολο, Γέφυρες, Ανατομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου